Българинът Калоян Иванов вкара 14 точки на испанския гранд Реал Мадрид в пореден мач от най-силното първенство в Европа– ACB, но отборът му Сузуки Манреса загуби като домакин със 76-90. Иванов завърши с най-голям коефициент за своя тим – 18 след като добави 5 борби, 2 асистенции при висок процент на стрелба – 4/7 за 2 точки и 6/6 от наказателната линия, пише bulgarianbasket.com.

Срещата се реши в последната четвърт, когато по-голямата класа на гостите от Мадрид си каза думата. Състезателите на Еторе Месина взеха последната десетка с 25-15, а с това и двубоя с 14 точки разлика.

Дариуш Лавринович бе най-полезен за гостите със своите 18 точки и 12 борби, Римантас Каукенас добави 16 точки, а сърбина Марко Ярич остана с 13.

Калоян Иванов получи подкрепата на Сергей Гладир, отбелязал 16 точки и на американеца Браян Късуърт с 15, но те бяха крайно недостатъчни за победа над именития съперник.

Това бе 13-ти успех за мадридчани, но въпреки това те продължават да бъдат на третото място във временното класиране. Пред тях са Каха Лаборал и Барселона. Сузуки Манреса на Калоян Иванов се смъкна по-надолу и в момента дели 11/12 място с Валядолид след като и двата отбора имат по 7 победи и 10 загуби.

Следващата неделя Манреса и Иванов отново са домакини, този път на Лагун Аро Билбао.