Баскетболистът Калоян Иванов вече стяга куфарите за Испания. 205-сантиметровото тежко крило ще се завърне на Иберийския полуостров след като стана ясно, че е постигнал договор с дебютанта в ACB-лигата БК Андора, съобщават испанските медии.

“Калоян е играчът, който искахме и мисля, че ще ни бъде от голяма полза. Той е много талантлив състезател. Добър борец в подкошието, а освен това има голям опит по испанските терени”, заяви генералният мениджър на БК Андора Франсиско Солана, цитиран от bball.bg.

28-годишният варненец прекара последните две години в италианския Авелино, с който остави срещу името си средно по 14.6 точки и 9.1 борби в общо 27 мача в Серия А през миналия сезон. Иванов бе сред основните фигури на тима през последните месеци, но през юли се раздели с Авелино.

В кариерата си досега Калоян е част и от БК Донецк (Украйна), испанските Аликанте, Севиля, Манреса и Менорка. Крилото трупа опит и в руския Автодор Саратов и родния Черно море.

Бившият вече лидер на Авелино ще има достоен заместник в Италия след като в края на миналия месец неговият брат Деян сложи подписа си под договор с един от най-силните клубове в Серия А през сезон 2013/14 - Бриндизи.