Българският национал Калоян Иванов подписа с испанския Аликанте. От клуба обявиха това официално днес, а договорът между страните е за следващите две години.

Иванов остава в Испания, където игра през последните 5 години с отборите на ВивеМенорка, Манреса и Кахасол Севиля, с който стигна до финала на Еврокъп миналия сезон, съобщи bgbasket.com.

Миналия сезон Иванов записа средно по 6 точки и 3,3 борби на мач във втория по сила европейски турнир – Еврокъп. В испанското първенство ACB пък той имаше средно по 5 точки и 4.2 овладени топки на среща.

Интересен факт е, че в новия си отбор Калоян Иванов ще обедини сили с американецът с испански паспорт Ламонт Барнс, който игра за българския шампион Лукойл Академик през сезон 2006/2007.

В момента Иванов се подготвя за Европейското първенство в Литва с българския национален отбор. Той, заедно с брат си Деян и Филип Виденов, са най-силните състезатели в състава на Росен Барчовски, а утре представителният ни тим ще изиграе контрола с европейския шампион Испания.