Отборът на Калоян Иванов ВивеМенорка се засили към втория ешелон на испанския баскетбол, след като записа 21-ва загуба пред този сезон в Лига АСВ. Този път поражението дойде със 70:75 от Естудиантес, и остави на островитяните само шест мача да се борят за своето спасение в елита. Калоян Иванов игра 26 минути в срещата, и завърши със шест точки и пет борби.

ВивеМенорка отново не показа много добра игра в този двубой, но имаше своя шанс да го спечели въпреки всичко. През първото полувреме се видяха много слабости в състава, като втората част завърши при 24:36. Естудиантес почти не се напрягаше, и само използваше максимално добре грешките на домакините, като владееше тотално положението под коша.

След почивката имаше отговор от страна на Менорка, и поведени от Фредерик Уейс домакините съкратиха изоставането си само на четири точки – 45:49 в края на третата част. Заключителните 10 минути бяха най-хубавите в срещата, като Калоян и съотборниците му се завърнаха в мача, и дори изравните резултата до 62:62, две минути преди финалната сирена. Оттам до края обаче Естудиантес демонстрира силата си, и съвсем заслужено се поздрави с успеха.

За ВивеМенорка поредната загуба може да означава край на тяхната четиригодишна приказка в Лига АСВ. Само страхотни игри в оставащите шест мача, и помощ от останалите кандидат-изпадащи могат да сътворят чудото. След мача президентът на ВивеМенорка Хосе Луис Синтес разкритикува своя отбор, и обвини играчите, че „нямат достатъчно гордост”, за да постигат успехи.

В друг мач от АСВ, младият Божидар Аврамов и неговата Памеса отстъпиха с 80:76 като гост на Реал Мадрид. Българският гард се появи на терена само за половин минутка, но предвид трудния сблъсък с „кралете”, наставникът на валенсианци трябваше да заложи най-вече на опита.