Калоян Иванов и неговият Менорка победиха като домакини Уникаха Малага с 86:80 точки в среща от 22-ия кръг на испанската АСВ лига.

Българинът бе титуляр, игра 23 минути и записа осем точки и четири борби срещу участника в Евролигата.

В класирането на испанското първенство Менорка е на 13-о място с 9 победи и 13 загуби, а лидер е Реал Мадрид с 18 победи и 4 загуби.

Братът на Калоян Деян Иванов показа много добра игра за победата на отбора си КК Сплит с 80:72 точки като домакин на Будучност Подгорица в мач от Адриатическата лига, предаде bulgarianbasket.com.

Деян бе най-резултатен за тима си с 19 точки за 24 минути игра. Той добави и седем борби, открадна две топки и постигна коефициент 16.

Въпреки победата, отборът на Иванов почти няма шансове за класиране напред. След 22-ия кръг на Адриатическата Лига Сплит има 9 победи и 13 загуби и заема десето място.

Напред продължават само първите осем отбора. В следващият кръг Иванов и отборът му гостуват на словенския Юнион Олимпия.

Друг български национал - Димитър Ангелов игра почти 7 минути и вкара 5 точки при победата на Олимпия Лариса над ПАОК с 80:69 точки в поредния кръг от първенството на Гърция.

Успехът изкачи отбора на Ангелов на 9-то място във временното класиране след като те вече имат 7 победи от 17 срещи.