Българският баскетболист с френски паспорт Илиян Евтимов спечели бронзов медал от турнира за Купата на Германия. Заедно със своя тим ДойчеБанк Скайлайнърс, Евтимов зае трето място, след като победи Джайънтс Дюселдорф със 73:69. С Купата триумфира Алба Берлин, отборът, който отстрани Скайлайнърс на полуфинал.

Илиян Евтимов бе най-резултатен за днешния успех на своя тим, като отбеляза 15 точки, от които четири тройки. Евтимов игра само 25 минути, тъй като натрупа пет лични нарушения. Скайлайнърс започна зле срещата, като правеше много грешки, и на почивката губеше с 12 точки - 41:29. След почивката обаче тимът от Франкфурт се съвзе и заигра по-добре, като благодарение на силна последна четвърт успя да изравни, а накрая и да измъкне победата.

Най-резултатен в мача за третото място бе Зак Уайтинг от състава на Дюселдорф, който вкара 23 точки. Освен Илиян Евтимов, за ДойчеБанк се отличиха още Паскал Ролер с 14 точки, и Дерик Алън и Кийт Симънс с по 12.

Алба Берлин спечели финалната среща, като се наложи без проблем над Телеком Баскетс Бон с убедителното 69:44. Джулиъс Дженкинс бе с най-голяма заслуга за успеха с 25 точки.