Българският баскетболист Илиян Евтимов за пети пореден мач бе най-полезен за своя ДойчеБанк Скайлайнърс, а в трета поредна среща мина границата от 20 точки. Отборът от Франкфурт обаче претърпя загуба със 79:86 като гост на един от лидерите в Бундеслигата Байер Джайънтс Леверкузен.

Евтимов завърши с дабъл-дабъл от 23 точки и 11 борби, към които добави пет откраднати топки и четири асистенции. Крилото бе на терена почти през целия двубой и хвърли всички сили да предотврати второ поредно поражение за Скайлайнърс. Той реализира четири тройки, но нямаше много късмет при стрелбата от средно разстояние.

Благодарение на силния старт на Евтимов, ДойчеБанк Скайлайнърс успя да вземе лек превес през първата четвърт на мача. Инициативата обаче премина в ръцете на домакините във втората част и тогава Леверкузен съумя да натрупа аванс от 10 точки. След почивката срещата бе равностойна, но въпреки по-добрата си игра в края, гостите от Франкфурт нямаха сили да обърнат класния си съперник.

Следващият мач за Евтимов и компания също няма да е никак лек, тъй като тимът гостува на прекия си конкурент за по-предни позиции Телеком Бон. В момента Скайлайнърс заема шесто място, което е достатъчно за влизане в плейофите.