Българският баскетболист Илиян Евтимов изигра страхотен четвърти мач от плейофната серия от четвъртфиналите на Бундеслигата. Благодарение на 24-те точки на крилото, ДойчеБанк Скайлайнърс победи Байер Леверкузен със 77:75 в интересен мач с инфарктен завършек.

Евтимов започна като титуляр, игра половин час и водеше през цялото време тима си към успеха. Той вкара 7 от 10-те си опита за кош от игра и не пропусна нито един наказателен удар, от шестте си изстрела. Крилото овладя и общо осем борби, по четири под двата коша, и добави две асистенции към статистиката си.

Скайлайнърс започна двубоя много силно, но позволи на съперника си бързо да се върне в срещата. След изключителна втора четвърт, Евтимов и компания натрупаха аванс от 11 точки до почивката. Третата част бе равностойна, но в последните десет минути тимът от Франкфурт бе на път да изпусне успеха за минути. Опитният Паскал Ролер обаче донесе победата на ДойчеБанк Скайлайнърс, като изпълни два наказателни удара в края на срещата. Именно Ролер бе най-резултатен с 26 точки и три борби, като вкара шест тройки.

Така резултатът в серията стана равен - 2-2 и всичко ще се реши в пети мач. Двубоят е на 24 май от 16 часа българско време в Леверкузен.