Броени дни след като премина в клуба на семейните мъже, баскетболистът Христо Николов подписа с френския По Ортез, който след едногодишно прекъсване се завръща отново в най-елитната ПРО А лига на страната, съобщи bball.bg. „Щастлив съм, че подписах с По Ортез, това е следващо стъпало в кариерата ми. Мотивиран съм. Пожелавам си оттук нататък да сме здрави аз и семейството ми, всичко друго ще си дойде на мястото”, сподели Николов пред специализирания сайт.

Българинът е впечатлил щаба на По Ортез с добрите си изяви в Румъния през изминалия сезон 2012/2013. Там Николов записа средно по 12.9 точки, 3.8 борби и 2.9 асистенции на мач и привлече вниманието на румънските медии, които го отличиха с наградата за феърплей в първенството.

Юношата на ЦСКА се завърна в Румъния през септември 2012-а година след сезон на триумф в Унгария. Със Солнок Христо Николов-Гларуса спечели Купата и титлата на Унгария. През миналото лято Николов имаше и други оферти, но избра Клуж, за да работи отново с треньора, на когото сам признава, че дължи много - хърватинът Никша Бавчевич. Сега крилото поема към Франция.