Българският баскетболист Илиян Евтимов и неговият немски тим ДойчеБонк Скайлайнърс претърпяха неприятно поражение в третия мач от четвъртфиналната серия срещу Байер Леверкузен в плейофите на Бундеслигата.

И във второто си гостуване в Леверкузен Скайлайнърс отстъпи само с три точки, този път 79:82. Резултатът в серията е 2:1 победи в полза на Байер, а четвъртият мач е във Франкфурт. Играе се до три победи от пет мача, затова Евтимов и компания се нуждаят от задължителен успех у дома, за да останат в играта и да се доберат до решителен пети двубой.

ДойчеБанк Скайлайнърс имаше предимство в третия мач, но тимът от Леверкузен направи невероятен финален рейд, за да обърне развоя на срещата и да триумфира.

В последната четвърта част Евтимов и компания водеха с приличен аванс от десет точки, когато започна щурмът на домакините.

Леверкузен излезе напред в резултата за първи път в двубоя едва 17 секунди преди края, когато кош на Гордън Гейб направи 80:79. Рансфорд Бремпонг запечата успеха с два наказателни удара. Брент Бейли направи страхотен мач за Байер – 25 точки и четири борби, Глейб добави 15.

Илиян Евтимов завърши с 12 точки, пет борби и две асистенции, но отново нямаше късмет от тройката. Дерик Алън бе най-резултатен за гостите с 21 точки, към които добави 10 борби. Единственият друг играч на тима, който записа двуцифрен точков актив бе Паскал Ролер – 17.

Мач №4 е във Франкфурт в четвъртък, от 19:30 часа българско време. Евентуалният пети двубой ще се играе в Леверкузен на 24 май.