Баскетболист Номер 1 за 2006-та година Филип Виденов все още е свободен играч, но интерес към него ни липсва. След най-коментираното име на евентуален нов клуб на национала – Виртус Болоня се разбра, че другият тим от този италиански град – Фотитудо, турският Галатасарай и руският Локомотив Ростов също имат апетити за подписа му.

Фортитудо Болоня, където преди време игра българина с френски паспорт Васко Евтимов в момента е 14-ти в Италия с 3 победи и 5 загуби.

Локомотив Ростов пък е шести във временното класиране в руската Суперлига с 4 успеха от 7 мача. Там преди няколко сезона игра настоящият капитан на Спартак Плевен Хрисимир Димитров.

Последният кандидат за договор с Филип Виденов – Галатасарай победи Пинар Кършияка с 84:80 в последния кръг на турското първенство и е втори само с едно поражение до момента от 5 мача. Първи е Тюрк Телеком без загуба.

Самият Виденов мина медицински преглед в Болоня и продължава да се възстановява от контузията, която му попречи да играе в допълнителните евроквалификации с националния ни отбор.