Баскетболист Номер 1 на България за 2006-та година Филип Виденов ще продължи възстановяването си в Севиля от следващата седмица. Виденов тръгва със съпругата и новородения си син с кола за Испания в края на тази седмица или началото на другата и на местна земя пред погледа на лекарския екип на клуба си ще продължи с лечението след операцията, която претърпя.

„Филип имаше възможност да избира дали да остане в Севиля и следващия сезон, защото има действащ договор. Той реши да продължи кариерата си в Испания”, сподели личният му мениджър от агенция „Интерперформансис” Йорго Патапатиу и добави, че никой баскетболист или агент не може да има гаранции, че състезателят ще играе 100%. „Когато Фил се възстанови ще бъде на разположение на новия треньор Рубен Маняно и специалистът ще се убеди в неговите качества. Играч като Филип няма как да не бъде оценен”, каза още Патапатиу.

Мениджърът, който представлява още двама популярни български баскетболисти, които са без клуб в момента - Димитър Ангелов и Симеон Найденов, коментира по повод тяхното бъдеще догодина, че трябва да бъде избрана най-подходящата оферта за всеки от тях до началото на новия сезон.

Що се отнася до най-добрата ни баскетболистка за 2006-та Теодора Петрова, то до 2 седмици трябва да има яснота и къде тя ще продължи кариерата си, но не е тайна, че Испания е предпочитаната дестинация за Теди.