Националът Филип Виденов изигра най-добрия си мач за Гранада в испанската АСВ. Българинът бе във вихъра си и вкара 7 тройки за общо 27 точки, които за малко не достигнаха за изненада над един от главните фаворити за титлата в испанското първенство - Барселона. Гранада загуби с 82:86 в зала „Палау Блауграна” пред повече от 4000 зрители, пише bulgarianbasket.com

Виденов показа отлична стрелба от зоната за 3 точки и вкара 7 от своите 11 опита, а освен това добави 2 борби и 1 асистенция за 38 минути игра. За Гранада бившият баскетболист на българския ЦСКА Карлос Чери добави 12 точки.

За победителите от Барса Ерсан Илясова и Даниел Сантяго бяха най-резултатни с по 15 точки. Една от звездите на испанския баскетбол Хуан Карлос Наваро завърши с 14 точки, но остана в сянката на българина, който обра овациите и на всички фенове в залата.

Въпреки загубата, отборът на Филип Виденов се намира на 10-о място в Испания с актив от 5 победи и 6 загуби след 11 кръга. Следващата седмица Гранада е домакин на Рико Манреса.

Друг отбор от АСВ с българин в състава ВивеМенорка победи именно Рико Манреса пред собствена публика с 83:67 точки. Калоян Иванов игра почти 13 минути и се представи много добре – 7 точки, 3 борби и почти перфектна стрелба – 2/3 за 2 точки и 1/1 от зоната за 3 точки.

Близнакът на Калоян – Деян Иванов пък отбеляза 7 точки за успеха на своя хърватски тим Задар в Адриатическата лига над сръбския ФМП с 88:53 точки. Деян бе на терена 25 минути и добави 10 борби към актива си. КК Задар е четвърти във временното класиране със 7 победи и 3 загуби до момента.