Илиян Евтимов и неговият ДойчеБанк Скайлайнърс победиха Телеком Баскет Бон с 58:48 и вече водят с 2-1 в полуфиналната серия от немското баскетболно първенство. След доста неуспешния втори двубой в Бон, днес на свой терен тимът от Франкфурт се справи с напрежението и надделя.

Илиян Евтимов също се отърси от провала при гостуването и бе на обичайното си ниво. Заедно с Паскал Ролер, българинът с френски паспорт отново поведе Скайлайнърс към победата. Домакините не започнаха добре мача и загубиха първата четвърт с 12:19. Вторите 10 минути бяха равностойни, а обратът се случи след почивката. В третата част ДойчеБанк стопи половината от пасива си, но истинският щурм се състоя в заключителната четвърт. В нея Евтимов и компания премазаха отбора на Бон и му позволиха да отбележи само две точки. Така съвсем логично Скайлайнърс се наложи и има шанс да спечели серията още на 3 юни, когато отново е гост. Евентуален пети мач, който отново ще е във Франкфурт, ще се играе на 5 юни.

Илиян Евтимов бе най-полезен за ДойчеБанк с 13 точки и 11 борби, три асистенции и две откраднати топки. Паскал Ролер бе най-резултатен с 15 точки. За гостите с двуцифрен точков актив – 14 точки – се отличи само Едуард Басден.