Илиан Евтимов и неговият Елан Шалон започнаха защитата на титлата си във френското баскетболно първенство със загуба – 71:72 от АСВЕЛ Вильорбан.

Шалон запази почти целия си състав от миналата година, с малко нови попълнения, след като имаше фантастичен сезон, в който спечели куп трофеи. АСВЕЛ от своя страна направи доста промени през лятото, след като миналата година започна с Тони Паркър, но завърши не по най-добрия начин за лионци.

Двубоят, който бе и откриване на сезон 2012/13 за френската лига, премина напълно равностойно, кош за кош. На почивката Шалон водеше с две точки, а АСВЕЛ – с три след третия период. Силна серия на гостите в заключителните пет минути им даде аванс от осем точки, който бе стопен с кошове на Жан-Баптист Мишел и Блейк Шилб, до 69:69.

Оттам Вильорбан реализира тройка чрез Си Амара, на която Шалон отговори с кош на Стийд Чикамбу, който остави разликата една точка – 71:72. Финалната атака бе за домакините но този път Мишел не успя да реализира, и да донесе победата за шампионите, и с нея си тръгна АСВЕЛ.

Евтимов игра 33 минути за Елан Шалон, и вкара 10 точки и овладя шест борби. Майкъл Томпсън с 13 бе най-резултатен за успеха на АСВЕЛ.