Една от най-талантливите български баскетболистки Екатерина Димитрова ще продължи кариерата си в Израел. 19-годишната състезателка подписа едногодишен договор с отбора на Макаби Рамат Хен, съобщи bulgarianbasket.com.

Димитрова е родена на 23 ноември 1987г. в Пловдив, където прави първите си стъпки в баскетбола. През 2003 тя преминава в отбора на Левски Спартак и завършва на два пъти на второ място в първенството.

През 2005 Димитрова подписа с отбора на Тера Сарда Алгеро. В първия си сезон в Италия тя играе в 32 срещи на отбора и е с основен принос тимът да остане в елитната дивизия. През миналия сезон тя отново бе основен гард в тима, но за съжаление отборът изпада от А група.

Димитрова бе капитан на националния отбор за девойки до 20 г., който завърши на девето място на Европейското първенство в София.

Новият отбор на Димитрова Макаби Рамат Хен завърши на пето място редовния сезон в Израел и след това стигна полуфиналите в плейофите, където отпадна. Амбициите на ръководството за новия сезон са по-големи, като целите са финал за първенството и за купата на страната. До момента нови попълнения са Едуина Браун, Каша Тери, Олена Мустафина, Татяна Троина и Чен Щан.