Отборът на Калоян Иванов Аликанте вече е само на една победа от това да си осигури място в плейофите на най-силното клубно първенство в Европа - испанската Лига АСВ.

Снощи Аликанте се наложи като гост на Мурсия с 82:78 след драматичен финал, и има вече 17 победи и 14 загуби, като така се изкачи и на седмо място в класирането.

До края на редовния сезон остават още три кръга, а борбата за последните места, даващи право на участие в плейофите, е ожесточена. Въпреки това, след победата в Мурсия, Аликанте се нуждае само от още една, за да е сигурен участик в следващия етап от първенството. Лагун Аро и Сарагоса са другите два отбора, които са конкуренция за седма-осма позиция.

В следващия кръг отборът на Калоян Иванов играе с лидера Барселона у дома, а след това има срещи с Ховентут и Фуенлабрада.

В двубоя срещу Мурсия, българският национал игра 29 минути, в които отбеляза осем точки и овладя шест борби, плюс две асистенции. След изключително равностойна игра през целия мач, всичко се реши в последната минута, когато при две точки аванс за Аликанте, гостите извършиха фаул на тройката, и дадоха шанс на Мурсия да спечели мача от наказателната линия. Куинси Дуби обаче пропусна един от шутовете, и само изравни резултата до 78:78, шест секунди преди сирената.

Аликанте опита последно нападение, в което, две секунди преди края, Джеймс Аугустин извърши нарушение в защита, което бе бурно оспорвано от пейката на Мурсия, довело до изгонването на треньора на тима Оскар Кинтана от пейката, с второ техническо. От наказателната линия направилия отличен мач Бен Дюар реализира всички предоставени изстрели, за да оформи крайното 78:82, за радост на Аликанте, но и нещастие на около 6000 зрители в Мурсия, чийто тим се бори за оцеляване в елита.