Българският национал Ибрахим Джабер изигра поредния си силен мач в италианското първенство, при това срещу лидера в първенството Монтепаски Сиена. Друг наш национал обаче – Деян Иванов – няма да може да дебютира днес в елита на Апенините, тъй като все още чака разрешително от хърватската баскетболна федерация.

Иванов разтрогна със Задар, но все още не е получил документацията, нужна му да подпише с Премиата Монтегранаро. Българското крило обаче тренира на пълни обороти с новия си тим, вече е настанен в нов апартамент, заедно със съотборника си Райън Петинела. В Монтегранаро се надяваха да могат да разчитат на Деян за днешния тежък сблъсък с Бенетон, но очевидно това няма да се случи.

Междувременно, снощи се игра дербито на италианското първенство, между Монтепаски и Лотоматика Рома. Тимът от Сиена се наложи с 93:88, като превъзхождаше с малко своя съперник през целия двубой. За Лотоматика Ибрахим Джабер игра 34 минути и бе най-резултатен с 18 точки, две борби и три асистенции. Римантас Каукенас вкара 19 за Монтепаски.