Двама българи ще играят в започващата днес четвъртфинална фаза на европейския клубен турнир по баскетбол Еврочалъндж. Христо Николов и Илиан Евтимов ще играят съответно за Солнок и Елан Шалон в първите мачове на отборите си от сериите, които ще се проведат до 2 победи от 3 мача.

Христо Николов и Солнок имат за съперник латвийския Вентспилс, а първата среща между тях е от 19.00 часа и ще се играе в Латвия. Ветспилс завърши първи в група I на надпреварата, а Солнок е втори в група J и затова латвийците имат домакинско предимство, напомня bgbasket.com. Ветспилс е единственият непобеден отбор в латвийското първенство до момента и е фаворит срещу тима на Николов.

Завършилият първи в група J отбор на Елан Шалон с Илиан Евтимов в състава ще бъде домакин на втория в група I тим на Роан. Това са двата френски отбора, които стигнаха до тази фаза, което означава, че страната със сигурност ще има представител във Файнъл Фор. Мачът между тях е от 21.30 часа българско време.

Шалон е фаворитът за спечелване на серията срещу Роан, тъй като е лидер във временното класиране на Франция и показва много стабилна и постоянна игра. Тимът спечели Купата на Франция и групите си до момента в Еврочалъндж, а в срещата си с Роан във френското първенство тимът победи със 76:69 точки. Съперникът на Евтимов и компания е седми в класирането на Франция с актив от 10 победи и 11 загуби.