Калоян Иванов направи добър мач срещу Мурсия в третия кръг на елитната испанска лига АСВ, но това не спаси неговия тим Манреса от първа загуба за сезона, и като гост отстъпи със 63:73.

Калоян започна срещата като титуляр и престоя на паркета 29 минути, в които бе сред най-полезните състезатели за Манреса. Варненецът реализира 10 точки, но все още стрелбата от зоната за три точки не може да му потръгне и днес той не успя при нито един от опитите си оттам.

Повече от Иванов реализираха само Даниел Лопес (17 точки) и Ахмад Нивинс (11). Милош Вуянич пък бе най-резултатен в срещата, като отбеляза 19 точки за Мурсия.

Манреса игра слабо в първата и третата четвъртини от мача, и въпреки подема в последната част не успя да стигне до нещо повече при гостуването си.

Изненадата на този трети кръг дойде на Канарските острови, където местният Гран Канария победи Барселона със 67:65. В интересен и напрегнат мач, домакините удържаха своя именит съперник до едва девет точки в третата част, което се оказа и преломният момент.

Трудна победа измъкна друг от фаворитите – Реал Мадрид, при гостуването си на Уникаха, с 81:79.