Димитър Ангелов изигра отличен мач и бе в основата на драматичната победа на баскетболния Олимпия Лариса над КК Загреб с 64-63. Българинът игра 30 минути като дори попадна в стартовата петица на отбора. Ангелов показа завиден мерник от зоната за три точки след като бе точен на три пъти от далечно разстояние, информира bulgarianbasket.com.

След 30 минути игра Олимпия Лариса имаше 7 точки аванс (53-46). В първите 6 минути на последната част обаче те не успяха нито един кош и отстъпиха инициативата на гостите. КК Загреб водеха с 5 точки преди Теофанис Кумбурас да отбележи тройка и намали на 60-62. Същият състезател изравни резултата една атака по-късно след два успешни наказателни удара. Последваха поредица от грешки преди Бабич от гостите да изведе отбора си напред с точка преднина 38 секунди преди края. 6 секунди преди финалната сирена Кумбурас отново застана на линията за наказателни удари, вкара двата и Лариса вече имаше точка аванс.Гостите имаха право на атака, но изстрела от тройката на Владович не бе успешен.

Загреб овладяха с 10 борби повече от тима на Лариса, но пък допуснаха 20 технически грешки.Най-резултатен в срещата бе Кумбурас с 24 точки. Той вкара 9 от 10-те опита от линията за наказателен удар.

За гостите от Загреб Марио Дундович отбеляза 18 точки, а Анте Томич завърши с дабъл дабъл - 12 точки и 15 борби.

Двата отбора заедно с АЕЛ Лимасол имат по 3 победи и 2 загуби преди последния кръг другата седмица, когато се КК Загреб и Олимпия Лариса отново ще играят. Този път обаче мачът ще бъде в Загреб.