Българката Екатерина Димитрова дебютира за новия си израелски тим в местното първенство, но Макаби Рамат хен загуби като домакин на Раанана Херцлия със 78:95 точки.

Националката игра 22 минути в двубоя от първия кръг на шампионата при дамите в Израел и завърши с 8 точки и 1 борба, съобщи bulgarianbasket.com.

Първата четвърт бе равностойна и завърши 19:19, но американската съотборничка на Димитрова Каша Тери получи трето лично нарушение, а после и техническо, след което гостите дръпнаха в резултата и взеха втората част с 28:19 точки. След почивката отново Раанана Херцлия стоеше по-добре на терена и прибави още 7 точки аванс.

Треньорът на домакините Адан Инбар сподели след мача, че докато Тери е била на терена мачът е бил равен. В момента на нейното излизане тяхната тактика е трябвало да се промени изцяло, рискували са в защита и са оставили свободно място за атакуване отвън на съперника. Тери престоя на терена само 14 минути и вкара 10 точки. Най-резултатна за отбора бе другата американка Едуина Браун с 18 точки.

В понеделник Димитрова и съотборничките й гостуват на Макаби Тел Кабир във втория кръг от шампионата на Израел, а за момента са 7-ми във временното класиране.