Сестрите Албена и Гергана Брънзови имаха късмет да се изправят една срещу друга в двубой от женската Евролига по баскетбол. Успехът се усмихна на по-голямата сестра – Албена, чийто тим Шопрон се наложи с 89:79 над Фенербахче на Гергана в среща от квалификационна група А на турнира. И двата отбора имат в актива си победа и загуба до момента.

Мачът се игра в Шопрон, Унгария, пред 1500 зрители, а за домакините Албена Брънзова бе титуляр. Гергана се появи като резерва за Фенербахче, но за турския тим започна родената в България Неврие Йълмаз.

Първата част бе напълно равностойна, като дори гостите успяха да се оттеглят след десет минути с точка аванс. През втората четвърт обаче баскетболистките на Шопрон се стегнаха в отбрана и дръпнаха на полувремето с 13 точки. След почивката отново домакините вложиха усилия, за да съхранят преднината си и я увеличиха с още три точки до 16. В заключителните 10 минути Фенербахче показа доста качества, но не успя да стигне до обрат.

Страхотен мач за турския отбор направи Капи Пондекстър, която завърши с 29 точки, но усилията на американския гард се оказаха недостатъчни за победа на Фенербахче.

Йелена Милованович вдъхнови Шопрон за успеха, като реализира 16 точки, а Бернадет Немет добави 14 точки и осем асистенции.

Албена Брънзова също имаше основен принос за победата на унгарките, като за 18 минути на паркета се отчете с 10 точки и четири асистенции. Тя можеше да увеличи актива си, но не й провървя на два пъти в стрелбата от тройката.

Нейната сестра Гергана Брънзова-Ерденей игра 27 минути и завърши с четири точки и четири борби, но стрелбата й изневери и тя отбеляза едва два коша от осемте си опита. Йълмаз също нямаше ден, и пропусна осем от 12-те си изстрела, за да завърши с 15 точки и осем борби.

В следващия кръг на Евролигата Шопрон посреща Фард Наполи, а Фенербахче е домакин на ТТТ Рига. Мачовете са на 21 ноември.

Двете сестри Брънзови ще се срещнат отново на 19 декември, когато Фенербахче и Шопрон играят в Истанбул, Турция.