Баскетболният национал Деян Иванов заяви пред Гонг, че се радва, че е избрал да премине в хърватския КК Сплит, Деян Иванов донесе успеха на своя КК Сплит, който победи участника в Евролигата Юнион Олимпия със 75:74 точки в поредния кръг на Адриатическата лига.

Българинът се превърна в герой за своя тим завършвайки с 15 точки, 5 борби и 2 асистенции, като в последните секунди вкара фал, кош и направи чадър срещу играч на словенците.

„Нямаме поставени цели, но амбициите са ни класиране до шесто място в Адриатическата лига, тъй като то дава право на участие в Купа УЛЕБ, а в хърватското първенство трябва да играем финали”, каза Деян Иванов.

„Хората виждат как клубът се възражда и ни се радват и ни подкрепят. Само два отбора са ставали три пъти европейски шампиони и Сплит е един от тях. В момента играем в малката зала, която е за 3000 зрители, като средно на мачовете ни идват по 2500 човека. Надявам се, когато започнат плейофите, да се преместим в по-голямата, която е за 6000.”

„В Адриатическата лига мачовете са непредсказуеми. Получават се изненади. Следващият ни двубой в лигата е много важен. В домакинските ни срещи атмосферата е невероятна. Много съм доволен от избора, който направих. След мачовете, които изиграх с националния и доверието, което получих от Константин Папазов, Сплит също повярваха в мен.

Трудно бихме постигнали предишната слава на баскетболния Сплит, но се опитваме да играем на ниво. Не се чувствам далече от България”, разказа един от близнаците Иванови и добави, че всеки ден се чува с брат си Калоян: „Той играе много добре и се радвам за него. Бих искал някой ден пак да играем заедно в един отбор.”

„Трябва да се върнем на европейската сцена”, отсече Деян Иванов по повод бъдещето на националния ни тим.

„Животът в Сплит много прилича на този в България и на този във Варна, тъй като и двата града се намират на морето, а това много ми помага”, заяви още Деян Иванов.

Той споделя още, че се е запознал с имащия хърватски паспорт олимпийски шампион Николай Пешалов, но все още не е имал възможността да се срещне с Георги Иванов - Гонзо, който играе за Риека.