Баскетболистът Деян Иванов, който от новия сезон ще носи екипа на турския Газиантеп сподели, че е харесал играта на националния тим срещу Словения в европейските квалификации и българските момчета са хората, които правят разликата.

“Нещо, което искам да отбележа е, че за първа година българските момчета са хората, които правят разликата. Даването на паспорт на американци за пореден път, по мои лични сметки те вече са над 20, е срамота за българския национален отбор по баскетбол. Срамота е за федерацията, срамота е за българския баскетбол и тази година това се вижда”, заяви Деян Иванов в обширно интервю пред bgbasket.com.

“Няма какво повече да коментирам. Дий Бост изяжда минутите на Асен Великов. Чисто статистически Асен е играл на половината от него време и има повече асистенции. Говорим за плеймейкър. Това е нещото, което е негативно в националния отбор, нищо друго. Момчетата играят много добре, много нахъсано, единствено ни липсва класа. Опънаха се на един отбор като Словения, който игра по-слабо от очакваното. Видяха се безспорните качества на Везенков, който показа, че може да прави това, за което е в отбора. Убеден съм, че ще го покаже и в Барселона, стига да му се даде възможност. Сашо Янев играе прекрасно, Лилов и Чавдар също играят добре. Отборът ми хареса. Искам пак да кажа, че натурализирането на тези американци е пълна глупост. Това нещо, което се направи и тази година е под всякаква критика”, сподели още Деян Иванов и добави:

“Какъв е смисълът да има натурализирани американци в този отбор? Ако някой успее да ми го обясни, може и да се съглася. Аз не знам какъв е смисълът да имаш натурализирани и то нови. Тук не говоря да извикаш стари такива. То няма и смисъл, защото имаш достатъчно добър отбор, който да се обиграва и по този начин да се дава самочувствие за момчетата. Стига всяка квалификация сме се класирали... Нека да направим един национален отбор поетапно. Тази година той да се развива, на следващата ще бъде потенциално класиране, а на по-следващата вече да се гони и да се постигне класиране. А не всяка година да искаме да се класираме и нито една да не успяваме. Няма никаква стратегия и там е грешката. Никаква стратегия нито на школите, нито на националния отбор.”