Българският баскетболист Деян Иванов бе най-полезен за КК Сплит при домакинската победа над Войводина в мач от Адриатическата лига. Хърватите се наложиха с 88:82, но въпреки това нямат шанс да продължат в следващия кръг на турнира, за който се класират само първите осем отбора. В момента тима на Иванов и Бойко Младенов се намира на десето място, един кръг преди края на редовния сезон, и дори при победа срещу Партизан другата седмица, няма да може да се класира в осмицата. Войводина все още имаше теоретичен шанс да бъде сред първите осем преди двубоя, но след тази загуба вече отпадна от борбата.

Мачът започна много силно за домакините, които дръпнаха с 14 точки след края на първата четвърт (30:16). През вторите 10 минути сръбският тим опита да навакса пасива си със здрава защита и, печелейки частта с 18:24, успя да намали разликата на 8 точки преди почивката (48:40). В началото на второто полувреме, обнадеждени от добрата си игра през втората четвърт, сръбските баскетболисти излязоха на терена още по-мотивирани и продължиха натиска си над домакините. Те успяха да спечелят и тази част с резултат 21:27, и така 10 минути преди края на срещата пасивът им достигна само две точки и психологическото предимство бе на тяхна страна. По всичко изглеждаше, че в последната част домакините няма да могат да удържат на натиска, но благодарение на силната си игра в защита и индивидуалните изяви на Иванов и Марлон Гарнет в нападение, те успяха да победят.

Иванов бе избран за най-полезен играч в мача, завършвайки с 20 точки, 13 борби и 3 отнети топки. Гарнет завърши с 24 точки, а Антъни Ейкинс записа 12 точки, 3 борби и 8 асистенции за отбора на Сплит. Другият българин в тима на домакините, Бойко Младенов, завърши срещата без отбелязан кош, но овладя 4 борби и подаде 2 асистенции за 15 минути на терена, съобщава bulgarianbasket.com.

За гостите от Войводина най-много точки вкара Марко Пекович – 20. Към тях той добави и 4 борби и 3 асистенции, а Иван Паунич завърши с 18 точки, 5 асистенции и 4 отнети топки.