Националът Деян Иванов и новият му хърватски тим КК Задар стартираха с победа в Адриатическата лига. Съдбата изправи Деян точно срещу бившия му отбор КК Сплит в първия кръг на регионалната надпревара.

Задар успя да запише победа като домакин с 81:67 точки, а близнакът Иванов започна като титуляр и остана на терена 9 минути, за които не можа да се разпише. Най-резултатен за КК Задар бе Малик Диксън с 27 точки, а за Сплит най-много вкара Антонио Грант – 16.

Повече от 7 хиляди души в новата зала „Крешимир Чосич” гледаха откриването на осмия сезон на Адриатическата лига. Двубоят бе и своеобразно повторение на финала в хърватското първенство.

Баскетболистите от Сплит водеха през по-голямата част от мача, но в последните минути не удържаха аванса си. Домакините губеха с 54:57 точки след 30 минути игра, но започнаха със серия 13:0 последната четвъртина и така решиха мача. Частта бе спечелена с 27:10, а срещата завърши при 81:67 в полза на Деян Иванов и съотборниците му. В следващия кръг КК Задар гостува на Цибона в Загреб на 7-и октомври.