В истински спектакъл баскетболистите на КК Сплит победиха Задар с 81:77 точки и изравниха финалната серия в хърватското първенство на 1:1. С доста намален състав Сплит натрупаха преднина от 11 точки в началото на четвъртата част при 62:51 точки, но гостите се върнаха в мача намалявайки до 64:60. Играчите на треньора Слободан Суботич все пак стигнаха до ценния успех. Националът Деян Иванов отново бе на ниво за тим от Сплит завършвайки с 10 точки и 10 борби за 35 минути като титуляр. Другият българин Бойко Младенов пропусна срещата.

„Още като се връщахме от първия двубой в Задар чухме, че вече са продадени 400 билета за втория мач и казах на момчетата, че не можем да допуснем загуба пред такава публика. Баскетболистите ми дадоха всичко от себе си и дори, когато останахме със 7 човека извоювахме победата. В тях се беше вселил дух на истински великани”, развълнуван заяви Суботич на пресконференцията сред победата.

Самият Деян Иванов също коментира въодушевено: „Победихме благодарение на публиката. Така трябва да е във всеки един домакински мач. Ако бием и в Задар, тогава мисля, че може да спечелим и серията с 3-1. Те бяха нервни, под напрежение, а ние играхме освободено и затова успяхме. В тяхната зала е много трудно да се играе, знаете какви са феновете. Както играхме днес в защита, така трябва да играем и там.”