Отборът КК Сплит на национала Деян Иванов гостува на Цървена звезда утре в 7-ия кръг на Адриатическата лига. Хърватските баскетболисти са на 7-ма позиция във временното класиране в надпреварата с 3 победи и 3 загуби, но все още съжаляват за поражението от Хемофарм в последната си среща.

„Два пъти гледах записа на този мач и трудно мога да обясня какво се случи с играчите ми. Вярвайте ми, такова нещо в цялата ми треньорска кариера не съм преживявал. Такъв тотален срив. Надявам се, че всички са си взели поука и в бъдеще да не позволяваме подобно нещо”, коментира старши треньорът на Сплит Слободан Суботич.

„Вярно, че Звезда има млад състав, но не всички млади отбори са еднакви. Някои имат повече опит в Адриатическата лига, а това е голямо предимство в предстоящия сблъсък”, заяви още наставникът преди утрешната среща в Белград с втория във временното класиране.

Четирима играчи на Сплит са под въпрос за мача заради здравословни проблеми, но Пикси Суботич казва: „В никакъв случай не мислим как да загубим с по-малка разлика, а да дадем всичко от себе си и да победим Звезда. Вярвам в своите играчи и в техните качества.”

Последната и засега единствена победа на Сплит над Цървена звезда е от преди 4 години през 2003-та, когато хърватите бият с 83:72, а цели 17 години „жълтите” нямат успех над сръбския гранд в Белград.