Удивителен мач на Йордан Минчев не стигна на неговия ОШЕ Лайънс за победа в унгарското първенство при 85:89 срещу Залакерамия. Тимът на българина загуби след продължение. Националът записа рекордните си за сезона 26 точки, към които добави още 12 борби, 2 откраднати топки, 1 чадър и 1 асистенция за 41 минути, прекарани на паркета. Бившият играч на Левски отбеляза 10 от 18-те си опита от полето, включително 6 от 8 от наказателната линия.

Това е пета поредна загуба за Йордан Минчев и неговият отбор, като “лъвовете” заемат 13-ата позиция във временното класиране с баланс от 6-11. На 15 януари момчетата на Себастиан Крашовец приемат Кечкемет в двубой от 18-ия кръг.

В същото време силна игра на Карина Константинова не стигна за победа на Миралвайе в испанската Втора дивизия. Тимът на българката регистрира 13-то поражение – от Селта с 66:84. Гардът на българския национален отбор завърши двубоя с 15 точки, 3 асистенции, 2 откраднати топки и 1 борба за близо 30 минути на паркета, Във временното класиране Карина Константинова и Миралвайе заемат 14-ата позиция с актив от 4 победи и 13 загуби. Следващият мач на българката и нейният отбор е следващата събота при гостуването на последния в подреждането Адвисория Маресме, който има само 1 успех от 16 двубоя.