Обещаващият баскетболен специалист Александър Алексиев прави фурор в Тренто. Италианският град, който е известен основно с волейболния тим, където звезди са треньорът Радо Стойчев и Матей Казийски, притежава баскетболен тим, който се възражда благодарение на наш сънародник. 

Младият баскетболен специалист Александър Алексиев пое наскоро първия тим на Тренто, който е в шестото ниво на местния шампионат. За 10 мача българинът записа 10 победи и тимът се бори за промоция в по-горна дивизия. 

Алексиев е работил до този момент предимно с подрастващи баскетболисти. Той провежда семинари на треньори в южна Италия. Кариерата му в Тренто преминава първо през дамския отбор, а сега вече води мъжете. 

През последната година Алексиев работи в Бари, а преди това във Фоджа - неговият първи клуб на Апенинския полуостров, където той води и женски състав. 

Българинът е един от обещаващите специалисти на Апенините, макар пробивът в чужда страна да е доста труден. 

Любовта му към баскетбола е и логична. Неговата майка е сръбкиня, а в западната ни съседка играта е изключително популярна. Преди да замине за Апенините Александър Алексиев е баскетболната юношеска школа Шампион.