Един от най-обещаващите български таланти Христо Захариев изигра първият си мач за шампиона на Европа Панатинайкос. 16-годишният баскетболист вече трета седмица се намира на подготовка с най-добрия клуб на Стария континент. Ръководството на гръцкия тим е изключително доволно от представянето на Захариев, съобщава bulgarianbasket.com.

Снощи Захариев отбеляза 7 точки (1 тройка) и взе 9 борби за победата на Панатинайкос над втородивизионния Палео Фалиро Пиреос със 78:70 в контролна среща. Българинът влезе като резерва, но игра рамо до рамо 20 минути с най-големите звезди на гръцкия гранд. Треньорите на отбора Желко Обрадович и Димитрис Итудис гласуваха доверие на младока и той го оправда с присъствието си на терена.

В двубоя се отличи сърбинът Милош Вуянич, отбелязал 21 точки, от които 3 тройки. Американците Майк Батист и Кенеди Уинстън добавиха по 12.

От състава на ПАО освен националните състезатели, които участват на Евробаскет 2007, в срещата заради леки контузии не играха Деян Томашевич и Сани Бечирович.

От четвъртък до събота Захариев и новият му клуб ще гостуват на традиционния турнир на остров Родос, където ще срещнат последователно Паниониос, Колосос Родос и АЕК.