Пореден сериозен трансфер на млад български баскетболист бе финализиран в последните дни. Роденият през 2002 година Веселин Господинов ще има възможността да се развива в школата на сръбския гранд Цървена Звезда. Преди няколко месеца талантът изкара проби в тима от Белград и бе одобрен, а след окончателното финализиране на трансфера вече може да играе и мачове, пише bgbasket.com.

Господинов тренира от известно време в Белград, като води занимания със своята възрастова група, както и с по-големите родени 2000 и 2001 година. Треньор му е известният специалист за работа с подрастващи Милован Булатович. Двуметровият Господинов и съотборниците му ще имат редица контроли в следващите дни, а първенството в западната ни съседка започва през декември. Младокът вече е записан в сръбско държавно училище и живее в интерната на спортния клуб Цървена Звезда.

"Чувствам се отлично, като все още преодолявам първоначалния стрес и езиковита бариера. Тренирам усилено и чакам с нетърпение началото на първенството. Баскетболът в Сърбия е религия, а отборите са изключително силни и равностойни. Надявам се, че ще мога да се наложа сред голямата конкуренция. Благодаря на моето семейство и на досегашния ми треньор Юли Аладжов за подкрепата и за това, че не спират да вярват в мен и да ми дават кураж", заяви за bgbasket.com състезателят.