Българският талант, роден през 2002 година, Мартин Ангелов бе с основна заслуга за успеха на Ричард Тайтълмен Тайгърс в поредното коледно издание на баскетболния турнир Дикси Хауъл в Ню Джърси, САЩ. Отборът му се класира на първо място и грабна трофея след успех с 48:44 точки над домакините от Оушън Сити.

Ангелов бе най-резултатен за тима на Тайгърс след като отбеляза 24 точки (играе се 4 части по само 6 минути чисто време). Тимът му поведе от от самото начало и поддържаше аванс до заключителните минути от мача. 

Мартин Ангелов бе избран за най-полезен състезател (MVP) в турнира, а освен това отмъкна и наградата в конкурса за стрелба от тройката. Българинът наниза 14 тройки в рамките на минута, достатъчно за първото място в това състезание.

Турнирът в Оушън Сити бе второто състезание за отбора на Ричард Тайтелмен Тайгърс за сезона. Седмица преди това Ангелов завърши с 23 точки на финала срещу Мидъл Тауншип на турнира в Уайлдууд, но тимът му отстъпи с 47:56 точки, пише bgbasket.com.

От 27 до 29 декември Ангелов ще участва на последния си турнир за 2016, на който отборът му е домакин.

източник: Личен архив

Талантът от школата БУБА баскетбол приключи преди около месец силното си участие в сборната формация с най-добрите играчи за възрастта в областта - Ню Джърси Солджърс в AAU първенствата в САЩ. От края на ноември до средата на март всички подрастващи в Америка защитават екипа на своите училища.

Програмата е доста наситена като само за първите два месеца от Новата година Ангелов ще изиграе 25 срещи в две лиги в Южната част на Ню Джърси. Следват плейофи и участие в последен заключителен турнир през март, след което започват изключително силните турнири с Ню Джърси Солджърс в AAU, с тази разлика, че вече ще е за 8-ми клас.

След 8-ми клас Ангелов ще трябва да вземе трудното решение в кое средно училище да продължи образованието си като вече има три предложения от най-добрите гимназии в региона.