Йордан Бозов бе най-добър за отбора си Форд Бургос при гостуването на Баскетинка от поредния кръг на втора испанска LEB Oro. Заедно със съотборника си Диего Грипо, българинът вкара 16 точки, но въпреки това отборът не успя да стигне до успех и загуби с 69:83. Бозов игра 29 минути и бе точен на 3 пъти от зоната за 3 точки, съобщава bulgarianbasket.com.

Двата отбора делят 16-17 място във временното класиране на шампионата. В другия кръг, който е последен от първото завъртане, Форд Бургос посреща Палма Акуа на 18 януари. Съперникът е само с победа повече от тях.

Интересен е фактът, че досега всичките 4 победи на Бозов и компания дойдоха като гости. Първенството на втора испанска лига се преполовява и има още много мачове до края на редовната фаза. Бозов и отборът му имат все още шанс да се измъкнат от незавидната позиция, в която се намират в момента.

По същото време Теодора Петрова, която защитава цветовете на женския вариант на Бургос загуби като на лидера в испанската най-добра лига LF Рос Касерес от Валенсия с 49:65. Българката игра само 3 минути и не успя да се разпише, а решаваща се оказа последната част в която Бургос отбеляза едва 3 точки.