Българският гард Йордан Бозов и неговият испански тим Форд Бургос вече не са на последно място в испанската втора дивизия LEB Oro. Бургос постигна трета победа за сезона, като гост на Бейрасар Росалия с 84:54 и поне временно се отлепи от дъното.

Данчо Бозов изигра много силен мач, като бе един от тримата топреализатори за своя отбор. Бившият играч на ЦСКА отбеляза 14 точки само за 15 минути на паркета. Той бе абсолютно безгрешен в четирите си стрелби от игра, от които две тройки, както и в четири от петте изпълнени наказателни удара. Националът добави към актива си и три борби. С по 14 точки се отчетоха още Диаго Ло Грипо и Раул Мена.

Чарлс Рамсдел от състава на Бейрасар Росалия бе най-резултатен в срещата със 17 точки.

Бургос спечели двубоя още в първата част, в която позволи на съперника да вкара само 6 точки, срещу 22. Следващите две четвъртини бяха сравнително равностойни, за да се стигне до другата разгромна – 8:22 - четвърта част.

Това е трета победа за Бургос в шампионата, като и трите са постигнати далеч от дома. Данчо Бозов и компания тепърва ще трябва да зарадват родните си фенове. Те ще имат такава възможност на 14 декември, срещу Суидад де ла Лагуна Канариас.