Един от най-големите таланти в родния баскетбол Божидар Аврамов сменя испанския Памеса Валенсия с гръцкия Олимпия Лариса. Гардът, който през март ще навърши 20 години ще се присъедини към новия си тим утре вечер, а в понеделник ще подпише официален договор.

Основната причина 196-сантиметровият баскетболист да напусне Валенсия е желанието му за повече игрово време и напредък в кариерата.

Божо Аврамов подписа с Памеса Валенсия през 2007-ма година, тогава едва на 17 години, а през миналата бе най-младият играч в националния ни тим на Европейското първенство за мъже в Полша в състава воден от Пини Гершон. Трансферът му е факт след близо двуседмичните преговори между гръцкия Олимпия и агенцията на Аврамов „Интерперформансис”.

„Бях позитивно настроен да поеме в тази посока. Исках да играе в Олимпия Лариса, защото те имат нужда от баскетболист като Божидар Аврамов и определено ще му дадат игрално време”, сподели пред Гонг личният мениджър на Аврамов Йорго Патапатиу.

„Треньорът искаше специално Божидар и това ме накара да гледам още по-позитивно на този отбор. Най-важното беше, че Божидар реши, че иска да си тръгне от Валенсия и да отиде в друга посока, понеже там не получаваше игрално време напоследък.”

„Не, че имахме оплаквания, просто нашият приоритет беше напредъкът на Божидар. Смятаме, че просто трябва да получи игрално време и това в Памеса не беше възможно. Затова решихме да гледаме към трансферния пазар. Олимпия Лариса все пак е в първа гръцка дивизия в едно от най-добрите първенства. Треньор е Йоргос Калафатакис, един от най-добрите гръцки треньори. Представляван е от нашата фирма. Там игра Митко Ангелов, както знаете. Имаха интерес и към Данчо Бозов в началото на сезона. Това е един отбор, който според мен е идеално място за играч като Божидар.”

„Божо пристига утре вечерта в Гърция и веднага се присъединява към отбора. Ще гледа мача в неделя, но няма да има право да играе. В понеделник ще мине допинг-контрол и ще подпише договора във федерацията, който се подписва в Атина. От понеделник има право да играе. Първият му мач ще бъде следващия уикенд”, добави още агентът на играча.