Бойко Младенов няма да носи повече екипа на Аполон Никозия. Българинът, който до този момент се представяше отлично в шампионата на Кипър се завръща в родината си. В телефонен разговор за сайта bulgarianbasket.com центърът не скри разочарованието си от решението на ръководството на кипърците.

„Играех много добре и съм страшно изненадан” - каза Младенов - „Вървяхме много добре и сме на едно от челните места в класирането. За съжаление паднахме в миналия кръг от АЕЛ, които са най-добрият отбор тук и веднага бяха докарани нови играчи.”

Информацията от Кипър обаче казва, че всъщност единият спонсор на отбора се е оттеглил и бюджета изведнъж драстично е бил съкратен, като всички чужденци в отбора ще бъдат заменени с нови, по-нископлатени състезатели.

Потърпевш в случая се оказва и Младенов, който въпреки много добрия си сезон, за разлика от последните си години в Лукойл Академик, ще трябва да си стегне багажа. За добрата игра на Младенов в Кипър говори и фактът, че той е на второ място в първенството по процент на стрелба за две точки (70.4 %) след изиграните 7 кръга до този момент. За проблемите на кипърския отбор става ясно, че и най-добрият им състезател, американският гард Кайл Майрик също си заминава.

Двете страни разтрогнаха по взаимно съгласие, но кипърците ще се издължат финансово на състезателя.