Бившият център на Лукойл Академик Ламонт Барнс бе отличен за добрите си изяви в последния кръг на елитната Лига ACB. Американецът, който игра за „студентите” преди две години, сега защитава цветовете на Мурсия. Той бе най-полезен за своя тим при успеха срещу Гранада със 78:75 и бе избран за MVP на целия 24-ти кръг.

Интересното е, че в състава на Гранада се подвизава българският национал Филип Виденов, който вчера завърши с осем точки и четири борби.

Над всички в мача обаче бе именно Барнс, който записа в актива си страхотен дабъл-дабъл от 16 точки и 17 борби.30-годишният център за първи път в кариерата си става MVP на кръга в Испания, в най-силното първенство в Европа. Признанието е още по-ценно за Барнс, тъй като той го спечели в съревнование с местния любимец Фелипе Рейес.

Освен Филип Виденов, и другият българин в Лига АСВ претърпя загуба. Калоян Иванов и неговият ВивеМенорка отстъпиха със 70:83 като гости на Сарагоса. Иванов бе на паркета 20 минути и записа 7 точки, 4 борби и 2 асистенции.