В посока Канада се отправя 23-годишната родна баскетболистка Александра Кънчева, която игра за Левски през настоящия сезон, а преди това носеше екипа на Дунав. Плейофите в шампионата при жените продължава, но „сините” вече приключиха участието си, след като отпаднаха на четвъртфиналите. Новото предизвикателство пред 180-сантиметровата състезателка е университет в Монреал, където ще учи и ще играе баскетбол под ръководството не на кой да е, а на една от най-успешните родни баскетболистки Албена Брънзова.

Самата Кънчева сподели новината в блога си в superbasket.bg, където разкрива, че съдбата ще я върне в Монреал само година след като се впечатлява от този град по време на екскурция там през лятото на 2012-а година. „Точно преди седем години, когато бях на 16 годишна възраст, взех решението да сменя отбора си и напуснах София в посока Русе. Тогава намерих топлота и спокойствие сред хора, които ми бяха напълно непознати, искрено се надявам това да се повтори и в Монреал, за да намеря втори дом накрай света. Отново до река, но този път няма да е Дунав”, пише Александра Канчева, а по повод баскетбола добавя:

„Не се притеснявам и за миг, че ще бъде страхотно преживяване. Чакам момента, в който ще изпитам онази първа тръпка към играта. Така, както я почувствах, когато бях на девет, защото в последно време малко ми убягваше това усещане! Моя треньорка ще бъде Албена Брънзова и нямам търпение да се уча от нея, и да подобрявам играта си с всеки изминал ден.”