Барселона се завърна към победите в Евролигата, но отново не убеди с представянето си срещу Жалгирис. Каталунците изпитаха сериозни затруднения срещу аутсайдера в група „F“, но в крайна сметка успяха да спечелят с 92:86 точки.

Българският баскетболист Александър Везенков игра близо 10 минути за Барселона и завърши мача с 2 точки, 2 борби, 1 асистенция и 1 отнета топка.
Разликата в мача бе направена във втората четвърт, която каталунците спечелиха с 10 точки и се оттеглиха при резултат 38:31.

В последните минути на мача преднината на Барселона бе най-сериозна, като стигна до 16 точки, но в крайна сметка литовците намалиха пасива си и загубиха двубоя с 6 точки.

Най-резултатен за Барселона бе Хуан Карлос Наваро, който завърши с 14 точки, а Пау Рибас добави 13. Алекс Абринес се отличи с 12 точки, а Томас Саторански с 10.

Сейбутис бе най-резултатен в мача със своите 19 точки. Още четирима играчи на Жалгирис завършиха с повече от 10 точки.

Барселона се намира на пето място в класирането с 3 победи и 4 загуби, а Жалгирис е на последна позиция със само 1 успех и 6 загуби.

В друга среща от групата ЦСКА (Москва) победи Олимпиакос с 92:85 и излезе на второ място с 5 успеха и 2 поражения. Олимпиакос е шести с 3 победи и 4 загуби.

На 26 февруари Барселона приема Олимпиакос в решаващ мач за амбициите на двата отбора.

В другата група Панатинайкос се наложи с 83:78 точки при домакинството си на Анадолу Ефес, а Локомотив Кубан разгроми с 82:58 точки Дарушафака.

Локомотив Кубан е втори в група „Е“ след лидера Фенербахче. Цървена звезда е трети, а Панатинайкос след успеха над Анадолу се изкачи на четвърта позиция.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS