След шест поредни победи в група С на Евролигата Барселона сАлександър Везенков в състава си претърпя поражение като гост на гръцкия Панатинайкос с 86:93. Така българинът и съотборниците му са равни на първото място в групата с Локомотив Кубан с по 6 победи и 2 загуби. Днешната победа пък бе много важна за ПАО, който дели третото място с Жалгирис с по 4:4. В следващия, предпоследен кръг от първия етап на турнира, Барселона посреща литовския тим, а ПАО е домакин на Стелмет Жельона Гура.

Решаваща в мача се оказа втората четвърт – единствената, която домакините спечелиха. След равностойни първи 10 минути, в края на които испанският тим имаше точка преднина, Панатинайкос ограничи нападението на съперника си и успя да се откъсне с 10 напред на почивката – 45:35. През третия период Барса стопи 1, а през последния – 2 точки от пасива си, но не успя да стигне до обрат.

Александър Везенков беше на терена 9 минути, през които записа 3 точки и 2 борби. Алехандро Абринес наниза 21 точки за тима, а за победителите Мирослав Радулица избухна с 25, а 20 добави Димитрис Диамантидис.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS