Баскетболистите на Барселона постигнаха много важна и изключително драматична победа в Евролигата. Каталунците надделяха след продължение със 100:98 над лидера в групата си ЦСКА Москва и запазиха сериозни шансове за продължаване напред. 

Иначе в редовното време мачът беше 85:85, но всичко се реши в допълнителното време. Малко преди края руснаците водеха с три точки, но с феноменален завършек Барса стигна до изключително важния успех. Интересното е, че това беше и първият момент, но и най-важният, в който испанският гранд поведе в резултата в продължението. 

За победителите четири минути на терена записа и българският национал Александър Везенков. Той се отличи с една борба и с едно лично нарушение, като влезе като резерва в този двубой. 

Иначе мачът започна равностойно и резултатът се движеше точка за точка. В крайна сметка руснаците поведоха с 24:21 след края на първата четвърт. Във втората обаче Барса "натисна педала" и с великолепна игра на Томаш Саторански стигна до преднина от девет точки на почивката - 47:38. 

След това ЦСКА Москва се върна в битката и наложи надмощие, като малко преди края руснаците водеха с осем точки аванс. Но Барса се върна и стигна до продълженията след 85:85, а после спечели и продължението след драма, за да се поздрави с крайния успех. 

В герой се превърна именно Саторански, който наниза 19 точки, а 12 добави Джъстин Долман. Той овладя и 10 борби, с което записа дабъл-дабъл. За ЦСКА Москва страхотни изяви имаха Нандо де Коло, който наниза 30 точки, а 23 добави Милош Теодосич. Това обаче не се оказа достатъчно за успех. 

Въпреки поражението, московчани остават лидери в групата в Евролигата с баланс от 7 победи и 3 загуби. Барселона е точно под чертата за класиране - петата позиция. Активът на каталунците е пет успеха и пет поражения, колкото е и на четвъртият Химки.