В среща от испанското първенство се срещнаха тимовете на две млади български надежди – Калоян Иванов от Виве Менорка и Божидар Аврамов от Памеса Валенсия.

Мачът завърши с 16 точки разлика в полза на гостите от Памеса – 64:80 въпреки отличното представяне на Калоян Иванов. Той бе най-добър за отбора си и логично постигна най-висок коефициент – 20, записвайки в актива си 17 точки и 6 борби за 27 минути игра, информира bulgarianbasket.com.

След не особено добрите изяви на съотборниците си, българският национал не успя да се справи с тима на Памеса, особено и след добрата игра за гостите на Уилямс, Милошевич и Дъглас, които успяха да вземат петнадесетата си победа този сезон. В игра за Памеса влезе и юношата Божидар Аврамов, бивш играч на варненския Черно море, който за три минути успя да отбележи две точки.

Така след 24 кръга в испанското първенство отборът на Памеса заема петото място с 15 победи и 9 загуби, Виве Менорка е на 14 с 9 победи и 15 загуби.

В следващия кръг от първенството Памеса приема във Валенсия Барселона, а за Виве Менорка гостува на Гранада.

В същото време в игра след контузия се завърна Васил Евтимов. Центърът игра 24 минути и грабна 11 борби, въпреки че не съумя да се разпише при загубата на Валядолид от Естудаитес у дома със 74:76.