17-годишният български талант Божидар Аврамов, който подписа тригодишен договор с Памеса Валенсия заминава утре за Испания, за да се присъедини към новия си клуб. 194-сантиметровият гард премина в Памеса благодарение на агенция „Интерперформансис”, а гръцкият офис на компанията дори плати трансферната сума за вече бившия баскетболист на Черно море. В Памеса Валенсия пък преди време игра и капитанът на националния ни тим Тодор Стойков.

„Вярвам много в Божидар и се гордея с този трансфер”, заяви мениджърът Йорго Патапатиу, който е убеден, че младокът ще разкрие големия си потенциал на испанска земя.

В италианския Римини пък вече са други двама обещаващи български момчета – Георги Сираков и Димитър Димитров.

15-годишният Сираков вече има договор с клуба и влезе в специалната програма за развитие на млади баскетболисти, която от години разработва Римини. 183-сантиметровият играч е в Италия с цялото си семейство.

14-годишният Митко Димитров, който е син на старши треньора на женския Левски Спартак Тина Димитрова и брат на една от най-големите надежди в женския ни баскетбол Екатерина Димитрова също от няколко дни тренира на италианска земя и до края на седмицата ще се разбере дали Римини ще му предложи официален контракт, ако са доволни от пробите. „Много е вероятно това да се случи”, коментира Патапатиу.