Италианският Армани Джийнс Милано е сред вероятните кандидати за нов отбор на българина Деян Иванов, според хърватските медии. Баскетболист Номер 1 на България за 2008 вече сподели за Гонг, че заминава за Италия, за да гледа финалите на Купата на страната.

Президентът на КК Задар, чийто екип носеше досега националът, Кристиян Магаш призна, че клубът е закъснявал с плащанията си, но в същото време се инати, че няма да дадат разрешение на Иванов за друг тим. В специална декларация, разпространена до медиите в страната, Магаш изрежда няколко причини, според които така наречаната дисциплинарна комисия на клуба наказва Деян Иванов.

„Иванов отказа да тренира с отбора, не се появи за разговор с дисциплинарната комисия на клуба, отказа да си получи заплатата, макар и със закъснение, напусна апартамента си в лошо състояние без да оповести никой”, се казва в съобщението на Задар, цитирано от bulgarianbasket.com.

В същото време ултрасите на хърватския шампион Задар продължават да искат оставката на ръководството, несъгласни с управлението на клуба.