Александър Везенков изведе юношите на Арис до титлата вшампионата на Солун. Отборът победи баскетболна академияМандулидес с 81-64. Така българинът и съотборниците му са готови да гонят титлата в републиканското първенство, предаде bgbasket.com.

Арис поведе още в началото на мача и на почивката вече имаше двуцифрена преднина. Тимът запази аванса си през второто полувреме, за да стигне до категоричната победа.

Везенков бе над всички на терена и стана най-резултатен с 32 точки за победата на отбора си.

След като изведе юношите на Арис до титлата в шампионата на Солун, българинът Александър Везенков говори пред гръцките медии. Той посвети титлата на съотборниците си, а ето какво още каза:

„Тази година си казахме в съблекалнята, че не можем да загубим този мач. Това беше отмъщение, защото помним какво се случи в миналогодишния финал. Бяхме фокусирани и играхме със страст и енергия.

Имаме два-три дни да се порадваме и след това се връщаме в залата, за да продължим с тежката работа. Направихме първата стъпка, постигнахме едната от двете си цели. Ще дадем всичко от себе си да се представим така и на национално ниво. Посвещавам победата на съотборниците си. Момчетата работиха много през годината.”