Александър Везенков и неговият Арис Солун станаха шампиони на Гърция в първенството за юноши. В последния пети мач от държавното първенство, което реално се яви и финал, жълтите надиграха Панатинайкос с резултат 89-80 и така спечелиха първото място. Арис победи въпреки някои неадекватни отсъждания на съдиите, които свириха три технически и едно неспортсменско нарушение на тима, като в някои ситуации подпряха Панатинайкос. Въпреки това Везенков и компания удържаха в края и взеха титлата. Българинът бе избран и в идеалната петица на финалния турнир.

Александър Везенков вкара първия кош на финала, но като цяло в началото двубоят бе равностоен. Все пак около средата на втората част гардовете на Арис се развкарваха и тимът дръпна с 40-31. ПАО обаче бързо върна 4 точки, но тогава чудесен кош на Везенков увеличи преднината на Арис. До края на полувремето обаче Панатинайкос направи серия от 8-0 и на почивката тимът водеше с 43-42.

След паузата Арис започна с 6 точки поред и поведе. ПАО успя да изравни, но жълтите отново се откъснаха и 4.22 минути преди края на третата част бяха напред с 58-51. Точно тогава обаче срещата бе прекъсната заради проблеми с феновете на Панатинайкос. Те дойдоха, след като единият от съдиите отсъди техническо нарушение на играч на Арис, което бе второ за тима в мача плюс едно неспортсменско, който се опита да си изпроси фаул в атака. Тогава Везенков отиде да пита съдията защо е свирил техническо, а феновете на "зелените" започнаха да буйстват и двубоят бе прекратен за десетина минути. Арис запази за кратко преднината си, но пък ПАО направи серия от 8-0 за край на частта и той дойде при резултат 62-61 за "зелените" от Атина, предаде bgbasket.com.

Арис вкара първият кош в последната част, а след това Везенков открадна една топка и направи разликата 3 точки за тима си. Тогава бе отсъден спорен фаул в полза на ПАО, но играчът изпусна и двата пъти. Съдиите обаче решиха да повторят второто изпълнение заради по-ранно навлизане в полето, а треньорът на Арис се хвана за главата и бе отсъдено поредно техническо нарушение на жълтите. ПАО не се възползва докрай и намали само до точка, но пък скоро след това изравни с тройка, а после и поведе. С кош и фаул на Везенков обаче Арис си върна водачеството, а малко по-късно с тройка на един от гардовете разликата стигна и 5 точки. Последваха няколко грешки на играчите на Панатинайкос, а успешна стрелба на Везенков сложи точка на спора, тъй като с нея преднината на Арис стана 11 точки. В последните минути жълтите запазиха добрият си аванс и се радваха на златните медали.

Везенков изигра поредният си силен двубой на финалния турнир и завърши с 23 точки за успеха. След последната сирена пък той бе прегърнат от всичките си съотборници, а накрая те се и качиха върху него.