Димитър Ангелов направи дебют с екипа на Олимпия Лариса. Той изигра първите си минути не срещу кой да е, а срещу актуалния шампион на Евролигата Панатинайкос.

Баскетболистът се появи на терена в Атина с номер 8, влезе като резерва, игра 11 минути, но не успя да се разпише. Ангелов пропусна и четирите си стрелби от игра, както и двата наказателни удара, които получи шанс да изпълни. Той обаче завърши с борба, асистенция и открадната топка в актива си.

Срещата завърши с очаквана победа на Панатинайкос от 94-56. Привлеченият през това лято Перпероглу бе най-резултатен за ПАО с 16 точки, а Андрия Жижич и Шарунас Ясикевичус добавиха по 13.

Гардът Мариос Батис пък бе съотборникът на Ангелов, вкарал най-много за гостите – 19 точки, информира bulgarianbasket.com.

Ангелов започна сезона в Ямбол, но в началото на тази седмица подписа договор с гръцкия тим и в четвъртък замина за южната ни съседка. Само два дни след пристигането си той вече изигра първата си официална среща за Лариса.

Два отбора продължават без загубена среща до този момент в шампионата на Гърция – Панатинайкос и Панелиниос. Олимпия Лариса е на девето място с 1 победа и 5 загуби.

Следващата седмица те имат възможност да запишат успех у дома, когато посрещат Маруси в седмия кръг.

В същото време Бойко Младенов с новия си отбор Аполон загуби дербито на Лимасол в първенството на Кипър от АЕЛ Протеас със 69-92. Това бе трета загуба за тях, която ги смъкна на 4-та позиция във временното класиране. АЕЛ е най-силният кипърски отбор, шампион на страната и участник в турнира на ФИБА Европа. Той обаче има вече 2 загуби от досега изиграните срещи в Кипър.

Днес след равна първа четвърт, АЕЛ натрупа преднина от 11 точки на почивката. Тя се запази и след третата част, но през последната Аполон се предаде, което рефлектира на електронното табло в препълнената „Мелфорд Арена” в Лимасол и загубата стана разгромна.

Българинът, който до този момент се представя отлично в шампионата на Кипър, в тази среща отбеляза 4 точки и грабна 9 борби за 30 минути на терена. Той имаше трудната задача да се бори с 221 сантиметровия бивш играч от НБА Бруно Сундов. Игралият през миналата година у нас Синиша Аврамовски завърши с 2 точки. Американецът Кайл Майрик отбеляза 19 за Аполон, а французинът Карим Сушу най-много за домакините от АЕЛ – 22 точки.

„Досега се представяхме доста сполучливо, но тази вечер всеки се опитваше сам да надиграе съперника и не играехме като отбор”, каза Младенов. „Целите на отбора са да се представим по-добре от миналата година, когато отборът е завършил на пето място. По принцип първенството на Кипър е доста силно, определено по-силно от нашето. Има доста класни състезатели.”

За добрата игра на Младенов в Кипър говори и фактът, че той е на второ място в първенството по процент на стрелба за две точки (70.4 %) след изиграните 7 кръга до този момент.