„Много съм разочарован. Не можахме да играем на нивото, на което свикнахме през сезона и за съжаление загубихме мача“, заяви за БТА баскетболистът Александър Везенков след поражението на неговия Олимпиакос със 74:77 от турския Анадолу Ефес в първия полуфинал на Евролигата за мъже в сръбската столица Белград.

„Не бих казал, че имаше по-голямо напрежение. Мисля, че изиграхме слаба трета част в нападение, направихме много грешки, вкараха ни лесни точки и от там за съжаление, когато можехме да наваксаме, не можахме да го направим“, коментира още Везенков.

На въпрос с какво Анадолу Ефес затрудни него и съотборниците му, българинът отговори: „Не смятам, че ни затрудниха с него конкретно. Когато един отбор вкара 77 точки, мисля, че в защита бяхме ОК, но в нападение взехме много прибързани решения и загубихме мача.“

Попитан за своето усещане на терена в двубоя в първия си полуфинал в Евролигата в кариерата си, Александър Везенков заяви: „Чувствах се добре, но не се видя на терена, така че за съжаление не можах да помогна на отбора.“

Колкото до предстоящия в събота мач за третото място, Везенков коментира, че в момента е трудно да мисли за него. „Няма да лъжа, че не ни интересува този мач. Интересува ни гръцкият шампионат и да можем да станем шампиони“, категоричен беше националът.

А дали отсега може да си представи шанс да реванш през следващия сезон, Александър Везенков призна, че това е доста далечна задача. „Да сме живи и здрави, имаме още една цел пред нас, а за догодина трудно можем да мислим в момента“, завърши 26-годишният българин.